6 от най-добрите плажове в Бразилия

Има десетки причини, заради които може би бихте посетили Бразилия, но една от тях със сигурност са великолепните й плажове. Тази страна има уникалната и магнетична способност да впечатлява с лазурните брегове и безкрайна плажна ивица, отрупана с палмови дръвчета. Ако сте планували някой ден да стигнете до тази туристическа дестинация, то ето ви и списък с 6 от най-омайните плажове на Бразилия.

Град Флорианополис е популярна дестинация за любителите на плажуване. На него има 42 различни плажа. Половината от града се намира на континенталната част на Бразилия, а другата половина е на остров Санта Катарина. В югоизточната страна на острова се намира Санта Катарина, която е и най-красивият плаж за Флорианополис. Плажът е фаворит сред сърфистите, кайтсърфисти и други активни гости на плажа. В предната част от плажа е островът е богат на тропическа гора и археологически обекти.

Ила Гганде е и остров край бреговете на щата Рио де Жанейро, който е използван отдавна като колония. Дълго време, в продължение на много десетилетия той остава необитаем. В резултат на това тази област е в състояние да избегне голяма част от натиска върху околната среда, които идва с развитието. Днес тя е една от най-девствените и непокътнати дъждовните гори, както и дом на много застрашени видове. Островът остава без автомобили или дори няма автомобилни пътища. Лопес Мендес е дълъг плаж, който се намира на малко разстояние около горите Трек.

Жерикоакоара е район, известен с пътуване през неасфалтирани пясъчни писти, през дюни, които са единствен начин да стигнем до това място. Пристигането в малкия град Жерикоакоара посреща посетители с малко, но достатъчно настаняване, ресторанти и нощен живот. Заедно с невероятна гледка към крайбрежните занимания и атракции. От всичко това като най-впечатляващи остават пейзажите към залеза. Това е чудесна възможност за туристите да видят неуловимата „зелена светкавица“ просто като слънцето потъващо зад хоризонта.

Плажът Ипанема е известен от една песен „Момичето от Ипанема“, която се появява за първи път през 1960 г. Той е част от Рио де Жанейро и е най-популярният туристически плаж днес. Дълга крайбрежна ивица, простор на меки бели пясъчни вълни. Той достойно се вписва в класацията на „най-добри плажове в Бразилия“. За своите посетители предлага добре организирана мрежа от магазини, кафенета и ресторанти, художествени галерии, театри и клубове, граничен плажа. Намира се в престижната Южна зона, или „Zona Sul“, Ипанена е обграден от други два плажа – Копакабана и Леблон.

Баиа Санчо е един от десетте най-големи плажове на Бразилия и попада достойно в списъка със световните плажове. Следван от плажа Прая Леачо, той често се класира, както плажа на архипелага. И двата плажа предлагат кристално-чиста синя вода със зони за плуване и гмуркане с шнорхел. Тази верига острови е слабо населена, дори по време на активния сезон, така че е страхотно място за романтика и уединение по всяко време., които го правят лесен за посещение без много планиране. Една красива крайбрежна алея с черно-

Копакабана – въпреки, че много от известните плажове на Бразилия са диви и уединени, този се намира точно в сърцето на Рио де Жанейро. Впоследствие, предлага широка гама от удобства, бели карета, португалски камък, фланговете и пясък, с голям брой хотели и ресторанти. Това е прословутата партия и фестивален център и се пълни с гости по време на много от фестивалите на Рио. На него се провеждат редица събития, като домакинството на Световната купа.

На която и точка да се спрете в Бразилия ням ада сгрешите, защото всяко едно от местата е в топ листата за най-предпочитани туристически дестинации.