Полезни съвети при пътуване – най-добрите журналисти и фотографи

Медийният сектор играе важна роля в нашата култура. Тя е съществена връзка, която дава възможност за споделяне на информация. Ако тази уеб връзката е прекъсната, много други фирми със сигурност ще открият, че е трудно да се работи ефективно.

Производителите, фотографи, а също журналисти са обичайните, които изпълняват подобни функции и задача в тази индустрия. Тези работни роли са налични и също много удовлетворяващи в положителна перспектива, но също крият и големи рискови функции за работа.

Журналистите, както и видеооператорите се налага да пътуват в конфликта, както и в отдалечените райони, за да покрият изключително важни истории, състоящи се от престъпления, правата на човека, конфликти и политически въпроси. Ето защо, те поставят живота си в сериозна заплаха за благото на обществото.

Съвети за пътуване

Като конкретния сценарий, би било неправилно да се обясни работата, единствено като „рискова“ с всеки изминал ден тя може да е „фатална“. Статистиката стоят като свидетели в това отношение. Около 45 журналисти от целия свят са били изложени на риск за живота през 2013 г. по време на работа.

Някои са били отвличани за откуп или заключени в райони от войната, както и заплашени от смърт. Те гният в продължение на години в жестоки условия. Една шепа от тях всъщност просто изчезват.

Всеки път, когато един журналист или фотограф отива на бойно поле, неговият живот е заплашен с отвличане, смърт или затвор. Това е необходимо да се знаят някои полезни съвети при пътуване  и в интерес към тежкото положение на работещите в медиите.

Избягване е много по-добре в сравнение с Cure

Имайки предвид нарастващите нападения срещу журналисти и фотографи, властите започнали да оспорва това, дали да включи или не нападения на медийни лица в списъка на бойните престъпни дейности. Това е добре дошло като действие, но то няма да направи значителен инхибират, нарастващия процент на престъпления срещу тях. Всички репортери, както и фотографи трябва да имат способността да се прави безопасно задачите си.

Проблемът е загрижеността на безопасността на журналист и сигурността не е въпросът за конкретна страна. За съжаление, репортерите са насочени по целия свят. Те не са просто сполетени с контузия в спорните райони, както и бойни пострадали народи, в сравнително спокойни страни, където те имат за цел да надуят свирката на забраняваща дейности. Друг факт, който е на стойност като се има предвид, заплахите не са ограничени до физически наранявания, а също и изтезания. Такива включват кибер стачки.

Безопасността на видеооператори, журналисти и фотографи е задължение на медийната институция те използват някои полезни съвети при пътуване. Има някои туристически съвети за сигурността на журналисти, фотографи, GPS тракери, както и някои приспособления за репортери.

Медийните организации могат да направят своите участници много по-малко уязвими към рискове, като се започне с обучение по сигурност на работното място, безопасност и обучение за сигурност предполагаема квалификация. Всички съвети при пътуване спомагат за обучаване и изграждане на план за отстъпление, състояща се от съвети. Различни други обучения, както и стъпки за безопасност включват тайни подходи и моделите на престъпна дейност, които е добре да се помнят за основните стъпки при самозащита.