Топ 5 места за разглеждане в Гърция

И въпреки дълговата криза с понижения в кредитния рейтинг, то славата на Гърция като туристическа дестинация е толкова популярен, колкото не можем да си представим. Предлагаме ви списък с топ туристически дестинации в Гърция, които е добре да разгледате:

Театърът Делфи

В древни времена Делфи е най-важният обект в древногръцката религия. Дом на светилището и оракула на Аполон. Античният театър на Делфи е построен на хълм. Първоначално е бил построен през 4-ти и може да побере 5000 зрители. Днес той е един от най-добрите туристически атракции в Гърция.

Метеора

Метеора е забележителна скална общност, разположена в центъра на Гърция. Първият манастир в Метеора е основан през 14-ти век. Достъпът до манастирите някога е бил само по важен, а днес до там са изградени и стълби.

Миконос

Миконос е известен като една космополитна дестинация сред гръцките острови и широко признат като един от най-добрите туристически атракции в Гърция. Град Миконос е невероятно живописен град с лабиринт от малки улички и белосани стъпки и алеи. Също така е известен със своите пясъчни плажове и разнообразен и интензивен нощен живот.

Партенона на Акропола

Партенонът на върха на Акропола е един от най-известните Гърция туристически атракции предлагащи посещение в Атина. Изграждането на Партенона започва през 447 г. пр.н.е., и е завършен през 432 г. пр.н.е.. По време на дългия си живот Партенона е служил като храм, крепост, църква, джамия и дори като гробница.

Санторини

Санторини е вулканичен остров в групата на Цикладите на гръцките острови. Той е известен със своите драматични гледки, зашеметяващи залези, белосани къщи, както и със собствен активен вулкан. Фира, столицата на Санторини представя венецианска и цикладска архитектура, чийто бели калдъръмени улички се суетят с магазини, таверни, хотели и кафенета, докато стоят „мирно“ прилепени на ръба на 400 метъра височина на скалите.