Полезни съвети за съня при страдащите от болки в гърба

Ако страдате редовно от болки в гърба, има няколко неща, които можете да направите, за да се облекчи или поне минимизиране тежестта.

  1. Опитайте нова възглавница. Възглавницата която използвате, може да има ефект върху гръбначния стълб и шията. Ако ползвате от години една и съща и забелязвате, че от известно време не може да се наспите спокойно, то замислете се да подмените с друг вид. Изборът на различна дебелина или материал може да има големи ползи.
  2. Опитайте с цилиндър. Ако болката се дължи на матрак които е мек като перце, благодарение на вложента в него мемори пяна или е твърд като дъска, то сменете го за няколко дни с друг вид, за да разберете как се чувствате. Моделът тип цилиндър е добър начин за намаляване на точките на натиск. Такъв също може да помогне с лумбална опора, за намаляване напрежението в долната част на гърба.
  3. Завъртете се в леглото. Дори най-качественият матрак трябва да се сменя, а ако имате двустранен матрак, то лесно може да го завъртате един път на няколко месеца. Така няколко пъти в годината, ще си осигурите равномерно износване и предотвратяване на впечатленията от хлътване. Добра алтернатива са матраци на Тед Еxclusive Memory Silver
  4. Подкрепа за вашия матрак. Един потенциален принос за болките в гърба, особено за матраци, които не са прекалено стари е недостатъчна допълнителната подкрепа. Те са полуматраци, които се поставят върху стария матрак и най-често са изработени от сходни съвременни материали.
  5. Промяна на позиция на съня. За намаляване на напрежението в гърба може да се спрете на регулируемо легло. Такова може да бъде от полза, тъй като дава възможност за издигане на краката в горната част на тялото или в други нива. Това е изключително полезно при хора, които наскоро са оперирани или имат оплаквания в гръбначния стълб или кръста.
  6. Опитайте стречинг или йога – такава терапия както преди лягане, така и на сутринта може да бъде много полезна за намаляване на скованост и болки в мускулите на гърба.
  7. Заменете вашия матрак. Ако леглото ви е на повече от 8 години, или ако забележите значителни признаци на износване може би е време да отидете до онлайн борса за матраци. Много минимална увисване в стария матрак, може да наруши комфорта, от който се нуждаете всяка нощ.

Scroll to Top