Климатична инсталация на автомобили – от миналото до днес

Чистият въздух в автомобила е извънредно важен. До голяма степен от него зависи работоспособността на водача. И докато в миналото единственият начин да се проветрява купето е бил, чрез сваляне на прозорците, то климатичните системи, вентилационни системи и климатроници дават нов полъх на технологиите. Вижте повече и за Ветробрани.

Работата на климатичната инсталация е да създава както отопление, така и да снабдява с хладен, дори студен въздух, когато това е необходимо. Принципът на действие е като при останалите климатици и повече за това може да разберете от специализиран магазин за климатична техника.

Климатична инсталация не е толкова да отоплява, колкото да охлажда вътрешността на автомобила. А разлика от страни като Африка и Южна Америка, в Европа значително по-късно се налагат тези изисквания. И докато това се налага в световния пазар,  значение имат стойността на инсталацията, както и това тя да е фабрично инсталирана в автомобила.

Автомобилите непрестанно се усъвършенстват и осигуряват все повече удобства за притежателите си. Този прогрес не спира и днес, когато има толкова много фантастични версии.

Ако се гледа в перспектива, климатичната инсталация е не е привилегирована версия само за скъпи и луксозни автомобили. Днес тя се е превърнала в елементарна необходимост за най-масови използваните коли. Състои се от изпарител, компресор, резервоар за течност и изсуши тел. За да се създаде ниска температура се използват някои принципи и закони на физиката. Те се изразяват в поглъщане на топлината и съответно преобразуването й в газ, който отделя топлина.

С помощта на допълнителни системи и устройства вградени в колите се създава циркулация на въздуха, който се превежда в движение от електрически вентилатори. Създадени са и най-модерни инсталации, които създават и поддържат определен микроклимат в автомобила, независимо от климатичните условия. Научете повече около продажбата на фреон за климатици и климатичните системи за автомобили.

Scroll to Top