Функционалност и предимства в ПВЦ дограма

По отношение качествата на пвц прозорци съществува голямо изобилие. За незапознатите нека се опитаме да изброи по систематизиран и обобщен начин за всяко едно предимство на пвц-то:

Технологии и производство – от гледна точка на строителство и физика, ПВЦ дограмата е комплекс от топлоизолация, пароизолация, въздухо проницаемост, звукоизолация.

ПВЦ дограмата притежава още осветеност, в това число светло пропускливост и слънцезащита;

ПВЦ дограмата дава гаранция за безопасност и устойчивост при вятър, защита от проникване, лесно обслужване;

Наясно сме, че през прозорците се губи много топлина, повече отколкото през стените, пода и тавана. Ето, защо и изборът на дограма има значение за надеждната защита при студ.

Проветливостта и проникването на студения въздух – те могат да бъдат предотвратени с добри уплътнители за дограма.

За да бъдат избегнати проблеми около пълна изолация и възспиране притока на въздух, които провокира появата на конденз, важно решение е използване на специални системи за самовентилация. Откриване на проблема може да е в плюс с избора на профили с канали разположени в камерите или вградени в тях, специални климатични клапани.
Въздухът има възможност да прониква между профилите на дограмата или стените, или сглобките на самите профили. Ако има наличие на такава инфилтрация, то значи и монтаж или изработка на дограмата са неправилни.
Звуко и шумо изолиращи възможности – ПВЦ дограмата е най-слаба от гледна точка на звукоизолацията. Това обаче може да бъде превъзмогнато, чрез монтажа на по-дебело стъкло и запълване на стъклопакета от инертен газ.

Може да се използват и по-специални стъкла, притежаващи повишена звукоизолация.
Сред най-ваните функции на прозорците се нарежда пропуска на слънчевата светлина. На всяко помещение му трябва достатъчна светлина.

Дизайн и стилове дограма – съвременният дизайн и мода за огромна остъклена площ изискват прозорци с високо съпротивление на топлопредаване.

В общи линии качествената ПВЦ дограма в добро съчетание на стъклата може да представлява уникални решения за вашият дом.

Остава само да изберете Вашата фирма, която да се заеме с изпълнението на поръчката.

Scroll to Top