Масаж, матраци и още много предимства за вашето тяло

Знаете ли, че масажът има редица терапевтични ползи в допълнение към общото облекчение и стрес? Един добър масаж ще помогне за увеличаване на естественото благосъстояние и за производството на ендорфини на организма в кръвта, което от своя страна може да ви позволи да намалите болкоуспокояващите медикаменти. Масажът може също да насърчи притока на кръв, което от своя страна води до лечебни хранителни вещества към засегнатата област и може да ускори оздравяването.

Практика и добри ергономичност, докато седите или лежите могат да донесат различните видове матраци. Не е случайност, че много от моделите са проектирани от учени, използвани са най-високи технологии и всичко това за подобряване качеството на съня и човешкото здраве.

Дисковете в долната част на гръбнака се зареждат 3 пъти повече, докато седите, отколкото стоите, толкова дълги периоди могат да създават или да влошат болезнено обратното състояние. Освен това, когато седите на бюрото и / или гледате екрана на компютъра, нашата естествена склонност е да натоварваме повече лумбалните дискове.

Изборът на правилен офис стол и практикуване на добра стойка, докато сте седнали играе важна роля в насърчаването на добра стойка и подкрепа на естествените извивки на гърба.

Важно е също да направите каквото можете, за да се избегне продължително седене. Ставайте по-често, за да се разтягате и разхождате на всеки 20 до 30 минути. Гръбначният стълб е предназначен да се движи, за да сте здрави, движението на гръбначния стълб зарежда със здравословни хранителни вещества.

Запомнете, че дори малки промени могат да помогнат с лечебния процес с течение на времето.

Scroll to Top