История на черната рокля

Днес, почти всяка жена знае, че класическите черни рокли никога не излизат от мода и винаги изглеждат чудесно на всяка фигура. Ако искате и вие да притежавате една рокля, която да подхожда на всичко, вижте моделът дамска рокля плетиво в 4 цвята – тъмносин, зелен, горчица и черен PRIMAVERA.

Историята на появата на четната рокля не е толкова прост, колкото си мислим. Оказва се, че в древни времена, не всяка жена би се осмелил да носи дрехи от този цвят, тъй като той веднага започва да се асоциира със смъртта или магьосничество.

Ето защо, за да преборим всички суеверия и да ви научим: как да сте модерна, по отношение на черни котки или врани, трябва да забравим поличбата, че черното нос лош късмет.

Популярността на черният цвят, започва през Средновековието, когато рицари в роби или монарси се появявали в елементи на сходни цветове. В наши дни се разбра, че такива облекла и цветове могат да се носят и от аристокрацията. Но най-популярно станало използването на черна рокля, след като Коко Шанел го вмъква в обществото на висшата мода. По това време, доста голям брой критици нарекоха подобен стил на „стилът на погребението“. Днес всеобщо и затвърдено е мнението, че това е модел на класически модерни дрехи.

Scroll to Top