Лесният начин за преместване и изхвърляне на стари мебели

Ако сменяте жилището една от големите задачи, пред които ще сте изправени е голямото почистване на апартамент, с което да финализирате нещата.

Друга от най-големите задачата е самото местене и изнасяне на вашите мебели! Повечето елементи на мебели са тежки и в неудобна форма. Когато се подготвяте да премести дома най-вероятно ще трябва да опаковате важни и ценни вещи. От антични скринове, мека мебел, електроуреди като обемни перални машини и други тежки неща. Ако парите не са проблем, без съмнение ще наемете фирма по отстраняване и извозване.

И все пак за повечето е вероятно да имат ограничен бюджет и ще се направят самото изнасяне и изхвърляне самостоятелно или с помощ от приятели. Ето някои съвети как целият процес да бъде по-лек:

Направете списък на това, което трябва да изнасяте – в него включете всички големи парчета, които искате да запазите;

Помолете за помощ хора, които познавате;

Планирайте маршрута си;

Полезни съвети за движещи по-големи предмети в дома са следните“:

Преместването къща е стресиращо и има много да се организира. Много е вероятно да движите сами маси, легла, скринове, дивани и гардероби, които не са никак лесни! Всички са големи, тежки и обемисти. Ако е необходимо време, предвидете някаква форма на разглобяване, за да намалите, колкото е възможно размера на някои от елементите. Само не забравяйте да се запазите всички приспособления и движими вещи заедно. Всички частите са важни, за да може след това отново да сглобите по местата им.

Когато става въпрос за сглобяване на стари мебели в новия дом, предвидете, че много механизми и части не могат да се закупят вече, защото са спрени от производство. Затова е важно по време на демонтажа, да събирате всички болтове, гайки, пружини на едно място.

Преди изнасяне на мебели, изпразнете всички чекмеджета на скринове, тъй като това ще увеличи теглото за вдигне.

Премахнете и възглавници, като тях може да съхраните в найлонови торбички, така че те не се замърсяват при доставката.

Врати на гардероби могат лесно да се свалят, за да олекотят товари и за да бъдат предпазени от увреждане и наранявания.

Направете план:

Подгответе се за упоритата работа

Защитете мебели си с подходящи обвивки, целофанов или пластмасови листове залепени здраво около елементите. Погрижете се да носите и защитни ръкавици, дрехи и обувки, за да си гарантирате, безаварийна работа. Така ще предпазите от контузи и увреждане на артикулите. Когато се налага почистване на апартамент от стари мебели и изхвърляне на сметище, потърсете и наемете специализирана фирма.

Scroll to Top