Нова къща – нов късмет

Дълго време спестявате за свое собствено жилище! След години труд, най-сетне сте си купили просторната къща на вашите мечти! Не мислете, че с това неволите ви приключват, следва не леката задача да изтриете следите на предишните обитатели и да приспособите дома си за вас.

Често новият дом идва с нови, неочаквани изненади, като мръсни мазета, тавани, обрасли с храсти и дървета дворове. Първата ви задача е да наемете фирма за почистване, която да натовари извози и изхвърли всички стари мебели и отпадъци, завещани ви. Няма как да се справите сами, ако решите да го направите, това  ще ви отнеме много време и усилия и ще ви струва доста скъпо.

Следва смяна на покрив, дограма, поставяне на изолация. Измазване на стени, боядисване, декорация. В този момент ви трябва концепция. Внесете собствен стил и характер на дома си и поставете акценти на най-важните моменти в него.

Осветлението, което ще използвате играе важна роля. Не пестете средства от него.

Доверете се на професионалист, когато избирате обзавеждането. Не смесвайте стилове и залагайте на качествени материали. Фирмите на българския пазар са доста гъвкави и предлагат многофункционални модулни мебели – добро решение за всеки дом.

Наемете екип професионални хамали, които да внесат новото ви обзавеждане у дома, без да го повредят и се заемете с подредбата. Спазвайте някой прости правила – детската стая трябва да е с южно изложение, диванът да е срещу вратата, бюрото – пред прозореца. Кухнята нека бъде малка и функционална, дневната просторна.

Щорите, пердетата и малките аксесоари ще направят дома ви завършен. Тук е необходима женска ръка, която с усет да постави всяка вещ на мястото й. Съчетавайте цветове и материи, без да губите духа на новия си дом.

Ако сте късметлия и сте купили нова къща ще си спестите доста проблеми. Но ако дома ви носи духа на предишните си обитатели, несъмнено ще ви е необходима помощ при почистването и изхвърлянето на старите мебели. Ще трябва първо да освободите пространство и след това да аранжирате по свой вкус.

И все пак – новият дом е ваш. Отървете се от всичко старо и влезте на ваша територия.

Scroll to Top