Как да избираме офис столове за служителите

Изборът на офис обзавеждане е най-важният момент при изграждане на интериора в една фирма. Значение имат бюрата, работните маси, секциите и гардеробите, но най-голямо значение имат столовете.

На тях служителите ще прекарват осем часов работен ден и те трябва да им подсигурят правилна позиция на гръбначния стълб. Това ще гарантира добрия им тонус, висока концентрираност и пълноценна работа.

Какви са изискванията към перфектните офис столове?

Регулируема височина. За да могат хора с различен ръст да се чувстват удобно на един и същ модел столове, тяхната височина следва да може да се променя.

Подвижност. Позиционираните и неподвижни столове са подходящи за хранене или друг вид кратък престой. Когато избираме качество пред количество, това са столове за офиса, задължително е те да са с колелца и да позволяват мобилност на служителите.

Стабилна облегалка и подлакътници. Когато гръбначният стълб има добра опора и правилна стойка, работникът се чувства удобно и работи качествено през целия работен ден. Облегалката за глава е бонус, който всеки може да оцени.

Здрави основи. Добрата конструкция дава гаранция за дълготрайното използване на този вид мебел. Ако искате да ползвате столовете си дълго време, изберете здрав метал и качествена сглобка.

Тапицерията. Забравете за тежките и демодирани кожи. Този лукс е в миналото. На дневен ред са дишащи материи, които носят комфорт в горещите летни дни, дори да не се намирате под климатик.

Столовете трябва да са модерни и да кореспондират с интериора в офиса. Няма как да сложите посредствени модели в един съвременен салон, в който посрещате клиентите си.

Scroll to Top