7 еко идеи за използване утайката на кафето

Преди да изхвърлите утайката на кафето от чашата си и в случай, че не умеете или не знаете как да си гледате на кафе, ви предлагаме да погледнете нашите еко идеи. Може някоя от тях да ви е от полза в ежедневието:

Ексфолиращ лосион – смесете утайката от кафето с обикновен лосион за тяло. Така ще намалите неудобния и драскаш ефект, а в същото време ще подхраните добре кожата си.

Ароматизатор – утайката от кафето може да се използва, за да неутрализира неприятната миризма в кухнята. Такава най-често има в хладилника и фризера. Достатъчно е само да поставите купичка с утайка от кафе на местата, където има неприятен мирис и искате да премахнете и да освежите с аромат на кафе.

Вместо сапун – за да премахнете упоритите миризми от ръцете си, след като сте готвили, изтъркайте дланите си нежно с утайка от кафе, а след това изплакнете с вода.

Вместо веро – утайката от кафе е идеална за почистване на мазни съдове. Бъдете внимателни, ако имаш шарки или грапаво покритие, защото такива се подават на увреждане от микрочастиците.

Антицелулитно средство – смесете утайката от кафе, с каквото и да е масажно средство и натрийте енергично засегнатите участъци. Не е случайност, че кофеинът е съставка в много козметични кремове, т. к. помага за намаляване на целулита.

Репелент – за да изгоните досадните насекоми от дома си, поръсете с утайка от кафе на местата, където са се навъдили. Средството е много ефикасно срещу мравки.

За блестяща коса – сварете кафе, изчакайте да се охлади достатъчно и изплакнете с течността косата си под душа. Така тя ще добие неустоим блясък.

Научете за услуги в региона на Враца.

Scroll to Top