Как да измиете бялото в пералнята

Днес всяка домакиня има магическа пръчка – пералня. Тя се справя с най-трудната мръсотията, но ако неправилно работи с техниката, можете да получите вместо снежно-бяла риза, сива или жълта кърпа.

Обикновено при изпиране в пералната машина прах се сипва в специално отделение, а мръсни неща се поставят в барабана, след това машината се включва в желания режим. Има неща, които изискват и малко повече внимание. Така например:

Ако рокли или връхни дрехи имат копчета или ципове, такива трябва да бъдат закопчани. Ако джобовете са пълни с монети, кламери и други допълнителни елементи, те трябва да бъдат отстранени. Пухените завивки и калъфки трябва да бъдат измити отвътре навън. Можете също така да се обърне панталони и поли.

Ако цветовете са различни на прането, такова трябва да се изпира в отделни перални.

Преди да бъдат сортирани пералните неща и даден елемент е изработен от синтетика, може да се измиете само памук. За тази група от неща е позволено интензивният режим на измиване, а също и висока температура на водата.

Вълнени и копринени елементи трябва да се перат много внимателно.

Нещата са сортирани по размер и степента на замърсяване. Ако ризата ви не е много мръсна, можете да поставите в пералнята. Нещата с петна трябва предварително да се накисват и почистват на ръце или с помощта на специални инструменти.

Накиснете прането в продължение на няколко часа. Може да добавите прах за пране или белина към водата. Необходимо е да се изчака пълното разтваряне на праха.

За да премахнете упоритите петна се препоръчва разтвор от 2-3 супени лъжици гореща вода, лъжици терпентин и малко сапун, предварително настърган. Не оставяйте нещата в този разтвор за дълго време, тъй като ще поемат миризмата.

За да се избелва петно ​​воля лимоновия сок и бял оцет.

Накиснете коприна и вълнени неща.

Когато миете в пералнята, не забравяйте за скоростта на въртене.

Внимателно прочетете етикетите на всяка материя.

Всички материи изработени от памучен плат могат да издържат на пране при 90 градуса.

Тези прости начини за белите неща трябва да помнят от всяка домакиня.

Разберете за препарати при почистване след смърт: http://bezvredno.com/preparati-sled-smart-sofia.

Scroll to Top