4 съвета за запазване добрата форма

Да приемем, че вече сте постигнали желаното тегло. Имате завидна фигура, която цяло лято извайвайте с помощта на плодово-зеленучкови хранения. Сега обаче, когато времето рязко захладнява апетита, като, че ли се завръща и как да устоим на всички тези сладки, по-мазнички и тестени изкушения. Предлагаме ви, след като сте постигали желания резултат да научите и някои техники за запазване на положителния резултат за дълго. Как да стане това ли, потърсихме мнението на специалиста. Той съветва:

  1. Използвайте силата на ума – едно от най-важните неща е да бъдете мотивирани. Със сигурност тя е помогнала да стигнете до тук, а сега от нея зависи у да съхраните положените усилия и да запазите ефекта дълго. Мотивирайте се с това, че в тази форма може да влезете в два номера по-надолу в дънките. Мотивирайте се и от това, че не се налага да съобразявате дали е прекалено изрязана блузката и когато седнете тлъстинките на талията и корема изпъкват. Бъдете упорити и продължете по хранителния режим от лятото, като заложите на сезонните плодове и зеленчуци – тиква, зеле, моркови, смокини, цвекло са чудесна храна, която създава усещане за ситост за дълго.
  2. Продължавайте напред – независимо дали най-голямата цел да свалите излишните килограми беше момчето, което отдавна си харесвате или новата дрешка, която видяхте на витрината преди 3 месеца. Съветът е винаги да намирате нещо, което да ви кара или по-скоро да ви спира да посягате към купата с корабиики.
  3. Ако сте в застой в отслабването – това не бива да ви обезкуражава. Организма има моменти на застои, в които отпочива от прекомерно отслабване. Чести са и случите, в които диетата се отразява като стрес за организма, колкото и подходяща да е. Тогава просто спазвайте и изчаквайте и сами ще се уверите, какъв резултат може да има.
  4. Какво още трябва да правим, за да запазим постигнатото тегло – трябва да следите теглото и калориите, които приемате. Това е задължително условие, както по време на хранителния режим, така и след него, така и за поддържането на еластична кожа. Всъщност това е най-силният коз, а именно да не се увеличава дневният прием на храна. Не спирайте и с физическите тренировки след диетата, те са важни по всяко време, за да сте във форма.

Нека систематизираме всичко казано до тук. 4 са основните правила, към които следва да се придържаме: 1. Всекидневни упражнения; 2. Спазване на нискокалорична, бедна на мазнини диета; 3. Закуска всеки ден; 4. Постоянен режим на хранене, както в работните така и в почивните дни.

 

 

Scroll to Top