Избор на климатик според потребителски характеристики

Потребителските характеристики на всички климатици са почти еднакви, така че при избора на климатик е по-добре да се обърне внимание на надеждността и достъпността на системите за защита срещу злоупотреби и неблагоприятни външни условия.

Модерните битови климатици имат достатъчно ниско ниво на шум, в повечето случаи не обръщат внимание на този параметър. Ако все още се нуждаете от най-тихият климатик, изберете японската марка (Daikin, Mitsubishi, Fujitsu, Panasonic: http://ddclima.bg/klimatik/stenni-klimatici/panasonic-cs-vz9skecu-vz9ske-heatcharge). В този случай ще бъдете гарантирани минималното ниво на шума както на вътрешното, така и на външното тяло.

Ограниченията на температурния диапазон на външния въздух, присъщ на всички евтини климатици, не играят голяма роля в домашната среда, тъй като в режим на охлаждане климатикът се използва само ако температурата извън прозореца надвишава 20 ° С.

Ако се нуждаете от стабилна работа на климатика в широк температурен диапазон, по-добре е да изберете модел, специално пригоден за зимни условия.

Когато планирате поставянето на разделителни системи, опитайте да намалите до минимум дължината на комуникациите между отделните устройства. При типичната инсталация на климатик (външното тяло под прозореца, вътрешно – недалеч от прозореца) дължината на маршрута не надвишава 5 метра.

Ако дължината на маршрута е повече от 7 метра, препоръчително е да не използвате „бюджетни“ климатици (LG, Samsung и други подобни).

 

Scroll to Top