Що е то SEO?

Милиарди хора се обръщат към интернет, за да се образоват, преди да направи покупки. Не е изненада, че предприятия, фирми, малък и голям бизнес намират външния маркетинг за толкова ефективен. Всеки един сайт, трябва да предлага добро съдържание, да има представяне в социални медии, за да могат собствениците му да предоставят информация на своите клиенти, да спечелят тяхното внимание, доверие и в крайна сметка да подобрят бизнеса си.

Ето, защо основите при оптимизацията са повече от важни. Зад тях стоят професионалистите от SEO оптимизация като тези от eXtremeSEO .

Когато заговорим за SEO оптимизацията, това ще ви помогне да позиционирате вашия сайт правилно. Това ще е от полза и за достигане и реформиране на най-критичните точки в процеса на купуване и доставяне на онова, от което хората имат нужда.

Какво търсят търсачките? Как може да изградите вашия сайт по начин, който ще удовлетвори и двете страни, посетители/клиенти и различните търсачки като Google, Bing и други? Най-важното е как SEO ще подпомогне присъствието на вашия сайт в уеб пространството, за да стане това по-доходно за вас?

“Пропускайки основата и губейки време и пари за „социални неща” е същото като да пропуснете да си измиете зъбите и да се изкъпете, но да си купувате скъп конец за зъби и да използвате скъп одеколон”, споделя Шелби.

Въпреки че лекцията за въвеждане в SEO оптимизацията е предназначена за новодошлите в индустрията, съветите на Шелби предоставят и важни напомняния на вече опитни SEO професионалисти, които оптимизират сайтове от години.

Що е то SEO?

Идеята на SEO оптимизацията не е да измами търсещите машини, а да работи в синхрон с тях. Целта на SEO се свежда до:

Да създава полезен опит/изживяване за потребителите.

Да покаже на търсачките вашите намерения, за да знае точно, по какъв начин да препоръча вашия уебсайт при конкретно зададени търсения – така твърдят и след дълги години работа в eXtremeSEO.

Какво търсят търсачките?

Търсещите машини се опитват да намерят онова, което би било най-полезно за потребителя в сайта ви и по този начин препоръчват него при първи търсения. Тук важна роля изиграва съдържанието.

Съдържание се определя от темата, зададена в текста, разположен на страницата, а също и от заглавията и описанията.

Представяне – от него зависи колко е бърз един сайт и как работи.

Авторитет – ако един уеб сайт има достатъчно добро съдържание и линкове, към и от други авторитетни сайтове, той е смятан за авторитетен.

Емоционално изживяване за потребителите: Как изглежда? Лесен ли е за навигация? Има ли висока посещаемост? – това са важните критерии, които определят дали ще има емоция при посещенията.

 

Scroll to Top