Изборът на столчета за кола Cybex Sirona e важен момент

При шофиране с автомобил е важно да се гарантира безопасността на всички пътници. Ако за възрастните, автомобилът първоначално е осигурен с предпазни колани и дори аварийни въздушни възглавници, тогава за деца е необходимо да се купят допълнителни защитни устройства.

Обикновено се използват специализирани столчета за кола. Сега ще се запознаем по-обстойно с това: как да изберем такъв продукт.

Какво ниво на безопасност осигуряват столчета за кола Cybex Sirona?

Още, преди да изберете детска седалка за автомобил, трябва да научите за нейните практически предимства. По-специално, струва си да изберете такъв продукт, защото парира лъкатушенето на бебето да по време на шофиране.

Ако автомобилът попадне в инцидент, прешлените, типа и главата на детето не трябва да бъдат засегнати. Страните на столчето за кола са меки. Те предпазват бебето от странични удари, които могат да са доста силни.

По този начин, детето страда по-малко от злополука. Дори да получи някакви наранявания, те ще са минимални и от типа натъртвания или охлузвания.

Как да изберем Столчета за кола Cybex Sirona за дете: видове продукти

Изборът на столче за кола не е толкова труден. Важно е да знаете, какви видове продукти има. Въз основа на това, може да определите, от какво точно се нуждае.

На първо място, изборът на конкретен модел продукт, зависи от възрастта на детето. Предпазните седалки са проектирани:

за бебета (изчислени, върху теглото на децата до една година);

за деца от детска градина (от година до 6);

за деца в училищна възраст (от 7 до 12 години).

Съответно всеки продукт е подходящ за бебета с определено тегло. Ето защо, ако мислите кое столче за кола да изберете за дете, фокусирайте се не върху възрастта, а върху килограмите.

Освен това столовете за различни възрастови групи деца се различават по структура. За най-малките деца те приличат повече на люлка. Това е правилно, защото бебетата лежат или спят през повечето време. Гръбнакът им все още не е силен. Ето защо такива столчета за кола са поставени по такъв начин, че бебето да лежи по гръб. При удар, бебето просто не може да се наклони физиологично напред, което означава, че шийните му прешлени няма да бъдат засегнати.

Такова столче за кола е най-добре инсталирано на задната седалка, тъй като ще заема място на предната седалка, а и там е най-опасно. Но ако все пак, трябва да го поставите отпред, тогава изключете въздушната възглавница.

Столче за кола за деца имат своите характеристики. В тях детето има възможност да седи, но в същото време има и позиция за сън. Такова устройство за безопасно шофиране традиционно се инсталира, така че бебето да е изправено в посока на пътуване. Ако детето е заспало, гърбът му може да се наклони малко назад. Така краката ще се издигнат нагоре и ще се наклонят напред. Тази поза не е идеална за спане, но все пак е по-подходяща.

Столове за по-големи деца могат да се трансформират. За бебетата с различна височина и тегло транспортират в тях, а размерите трябва да бъдат персонализирани. Това се прави, докато детето расте. Всичко това позволява да направите столчето за кола удобно и възможно най-безопасно.

Има и универсални седалки за кола, които могат да се модифицират по време на употреба и по този начин стават подходящи за деца на различна възраст. Но те не винаги са успешни и имат много недостатъци. Затова е по-добре да купите три различни стола на свой ред, колкото е възможно по-удобно, отколкото един, в който трябва да издържите минусите.

Продукти с различни видове закрепване – Столчета за кола Cybex Sirona

Какви са разликите между продуктите? Начин на закрепване. Как да изберем столче за кола, което да пасва удобно? Има два вида монтаж:

Първият начин е най-лесният. Всеки автомобил има предпазни колани. Те трябва да бъдат резбовани в отворите на продукта. По този начин продуктът ще бъде фиксиран. Струва си да се отбележи, че този тип монтаж има недостатък. С него приспособленията за кола. В ъглите може напълно да се преместят встрани. Това го прави много трудно, освен това намалява нивото на безопасност на децата.

Системата за монтаж може да е много удобна. Такава ще  гарантира нечупливото положение на предпазната седалка към автомобила. За да може да прикачите продукта по този начин, крепежите също трябва да присъстват към машината.

Понякога има седалки от двата типа столчета за кола Cybex Sirona. Това е много удобно и, разбира се, се отразява на цената на продукта. Всички тях може да разгледате на https://obebe.bg.

Scroll to Top