Грижа за кухненските мебели

Всяка мебел има свой срок на годност, експлоатационни характеристики, изисквания за безопасност, противопоказания и методи за грижа по мебелите. В края на краищата, всяка мебел има свое собствено предназначение и се експлоатира в различни битови условия на температурни промени, влажност на въздуха, физическа активност и излагане на слънце, течение и прах.

Кухненското обзавеждане по отношение на външните влияния е на второ място. То се нарежда, след мебелите за бани, а по отношение на физическите и топлинните натоварвания е безспорният лидер в къщата.

Съответно грижата за кухненските мебели трябва да бъде специална и щателна. Това, разбира се, ако не искате вашата кухня да се разпадне, след няколко години работа.

Днес на пазара се произвеждат модерни кухни, включително мебели от кухня с допълнителен запас за безопасност. За тях, обаче е важно спазването на редица правила за безопасност и грижи. Такова внимание ще запази безопасността и добрия външен вид на вашите мебели за дълго време.

Добрата кухненска мебел изисква сухи и топли помещения с добра вентилация. Допустими температурни разлики – от +10 до + 40 ° C с влажност на въздуха 65-85%. Съвременните кухненски съоръжения в по-голямата си част съответстват на тези характеристики, малки отклонения от нормата понякога се случват в горещо лято и студени зими.

Кухнята трябва да е лека и топла. Самите кухненските мебели не обичат пряка слънчева светлина и горещи уреди. Кокетните щори на прозореца и безопасното разстояние от отоплителните уреди и радиаторите могат да решат този проблем.

Опитайте се да предпазите кухненските мебели от влага, колкото е възможно повече, въпреки че ще бъде изключително трудно това, трябва да положите максимум усилия.

Влагата води до подуване и изкривяване на фасади и рамки и отлепване на отделни елементи от декора. За по-голяма безопасност се опитайте да оборудвате части от мебелите, които са най-изложени на влага. Такива не се страхуват от вода.

Внимавайте с почистващи препарати и технически съединения, които могат да повредят мебелните покрития. Също така избягвайте поставянето на горещи предмети, върху незащитена повърхност и резки механични влияния (рязане, нарязване, биене на зеленчуци и месо).

Придържайки се към тези, на пръв поглед безобидни навици, ще съхраните живота на кухнята си и мебелите за дълги години вярна служба! Когато те вече са се раздали за вас и се налага безцеремонно изхвърляне, потърсете съдействие на асрес: https://maystori.com.

Scroll to Top