Как да актуализирате старите мебели

Много хора, които решават да ремонтират собствените си домове се интересуват от въпроса къде да купят евтино нови интериорни елементи. Относно това, избрахме да дадем някои полезни съвети, цени за извозване и насоки кое и как да планирате.

В същото време старите мебели често или се озовават на сметище, или „се скитат“ по двора, колко вилата, на село или друго място, където само събира прах, докато в крайна сметка не се озоват на боклука.

Съществува обаче и друг сценарий. Това ще позволи не само изгодно да решите проблема с намирането на нови мебели, но и да върне стария комплект към живот. Това изисква само определено количество свободно време, определени материали и творчески подход за решаване на такава по същество проста задача.

Реставрация на кухненски мебели

Кухнята е едно от най-посещаваните места в цялото жилище. Съответно мебелите в тази стая са изложени на най-голям стрес и бързо губят първоначалния си вид.

В същото време спектърът от нежелани промени е доста широк:

Всички панти и дръжки се износват с течение на времето, в резултат, на което вратите на комплекта започват да провисват и могат да се образуват празнини.

Поради постоянното излагане на влага, както и доста големите температурни спадове, мебелите се деформират.

Външното покритие на мебелите се замърсява достатъчно бързо, върху него могат да останат следи от прах, мръсотия, мазнини и дори сажди.

По същата причина почистването се извършва много по-често. И под въздействието на различни почистващи препарати и постоянен механичен стрес, мебелното покритие се изтрива.

Що се отнася до металните фитинги, те могат да корозират с течение на времето.

В същото време може да възстановите кухненските мебели по два начина: или да се свържете с квалифицирани специалисти, или да се справите сами с този проблем.

Ако е решено да се избере вторият вариант, тогава най-простото решение в този случай ще е пребоядисване. Подходящо е обаче само за мебели от масивно дърво, както и за боядисани или рамкови MDF. Най-често мебелите са боядисани в светли нюанси.

Техниката декупаж е перфектна като декор за вече пребоядисани мебели, което позволява да придадете на слушалките характеристики на почти всеки стил. Също така повърхността на мебелите може да бъдат украсена с художествена живопис. Ако по някаква причина такива решения не са подходящи, може да залепите специален филм с ярък модел върху фасадата на мебелите. Пълната подмяна на стари панти е от голямо значение.

Ремонт на мебели

Определено не трябва да бързате да изхвърляте една овехтяла мебел, защото може да й се даде и нов живот или нова роля.

За да направите това, трябва да започнете да подменяте фасадни повърхности. При това могат да се използват същите техники, както при обновяване на кухня. Възможно е също така да се раздели структурата на няколко несвързани блока. Вие решавате. Достатъчно е само да се заредите с малко въображение, идеи и необходимите материали.

Източник: ЗеленБожил, www.bozhil.com

Scroll to Top