Как рисуване по номера стана така популярно

Рисуването по номера улеснява неквалифицираните хора да подходят и да правят изкуство. Не е необходимо да имате предварителни знания, опит или умения, за да го направите. Всичко, което трябва да знаете е как да съпоставите цветовете на боята с номерата, които са им присвоени.

Любители от всички възрасти могат лесно да създават ярки шедьоври с комплекти за рисуване по номера. В резултат на това рисуването по номера става все по-популярно сред любител художници от всички възрасти, с и без умения.

По време на карантината срещу COVID-19 това ни позволи да държим ума и ръцете си заети, докато създаваме нещо креативно. Освен това дава шанс на всеки да изследва своята креативност и да потопи пръстите си в света на изкуството.

Този вид занимание се предлагат в широка гама от дизайни, за да отговаря на вкуса на всеки вид художник. Сайтът estela.bg правят персонализирани комплекти за рисуване по номера за възрастни и деца.

Може, дори да персонализирате вашето произведение на изкуството при поискване, така, че да създадете картина, която има висока сантиментална стойност за вас, върху платно с рисуване по номера. Лесно може да се свържете се  с тях, за да поръчате персонализиран комплект за рискуване по номера онлайн.

Рисуване по номера:

Произведенията на изкуството за рисуване по номера използват система, при която снимката е разделена на форми и всяка форма е номерирана. Всяко число представлява определен цвят, който се предоставя в комплектите. Когато всички части са боядисани, работата се събира, за да образува завършена картина.

Първата картина с рисуване по числа може да се припише на великия ренесансов художник Микеланджело през 16 век.

Четки и акварели

Той рисува числа върху части от картините си на тавана, за да раздели работата между своите чираци. Това гарантирало, че няма да има място за грешки и объркване между неговите ученици.

Оттогава рисуването по номера е изминало дълъг път. Ето няколко причини, които допринасят за продължаващата му популярност:

Това е пълен пакет:

Най-хубавото на комплектите за боядисване по номера е, че те включват всичко необходимо точно там, в кутията. След като имате оборудването в ръцете си, може да започнете веднага с произведението си.

Често получаваме творческа идея за изкуството в главите си, но може да не разполагаме с необходимите инструменти, за да я изпълним. Докато приключите с пазаруването на всички ресурси, може дори вече да не искате да правите изкуството.

Не така, обаче стоят нещата с комплектите за рисуване по номера. Тук вие получавате платното, капсулите за боя, четките и инструкциите в една кутия, което ви позволява да спестите време.

Не е необходимо да сте умел художник:

Често срещано погрешно схващане, което хората имат, е, че трябва да са известен художник, за да правят изкуство. „Paint by numbers“ изхвърля тази идея, чрез лекотата която дават комплектите на използване.

Всички, от малки деца до възрастни, могат да се насладят на тази дейност и не е нужно да имате опит.

Рисуването по числа може също да помогне на обучаващите се художници да практикуват контрол на четката, а професионалните художници да го използват, за да се учат от работата на другите.

Това е релаксираща дейност:

Доказано е, че рисуването успокоява ума  и отпуска тялото. Рисуването по числа ви позволява да избирате различни произведения на изкуството, които да създавате и можете да се отпуснете и да се съсредоточите, докато се занимавате с повтарящата се задача да рисувате цвят върху всяко число.

Не е чудно, че всички ние сме големи почитатели на този тип изкуство – рисуването по номера. Те са чудесен начин да прекарате времето си и няма причина, някой да не участва в заниманието.

Врене е да посетите сайта estela.bg и забавлението да започва!

Scroll to Top