Топ идеи за дизайн – 4 причини да си направите отворена кухня

Мислите за отворена кухня? Смятаме, че това може да е добра идея, затова ви даваме четири причини, поради които трябва да съборите стената между кухнята и всекидневната.

Тенденцията за събаряне на стена между кухнята и хола се засилва през последните години. И това се разви, след пандемията. Има смисъл, ако се замислите, защото има много време, когато цели семейства стояли заедно вкъщи.

Ако сте се колебали за отворена кухня, ето четири причини да го направите, както и да разберете повече за самото извозване на стари мебели.

Предимствата, които ви предлага отворената кухня

  • Създава се отворено пространство

Едно от най-големите предимства на премахването на стената между кухнята и всекидневната е, че създава отворено пространство, без стени, които да отделят всяка зона. Това прави приготвянето на храна и събирането около маса много по-достъпно от преди.

Отворената концепция, също помага за подобряване на цялостния поток на дома. С много стени и отделни стаи, оформлението може да е доста забързано и несвързано. Но с отворена кухня всяка стая лесно се слива с другата. Повече за това, четете на този линк: https://www.chistachi.bg/izhvarlyane-stari-mebeli-sofia.

  • Създава се по-голяма и светла стая

Най-голямата полза от комбинирането на кухня и всекидневна е, че създава по-голямо и по-светло пространство от преди. Това е толкова естетически приятно, но и полезно за нашето психическо състояние.

Едно от най-лошите неща, които можем да направим за здравето си е да прекарваме твърде много време в стая без прозорци или осветление. Както може да си представите, създаването на отворена кухня позволява повече естествена светлина, като същевременно дава на всеки изглед, какво се случва по всяко време.

  • Отворената кухня подобрява функционалността

Когато кухнята и трапезарията са отделни, може да е неприятно да ходите, между двете, за да сервирате храна и да почиствате. Добавете повече към уравнението с децата, които идват в кухнята, за да вземат напитки и така нататък и всичко това, може да се превърне в кошмар. Оттук и поговорката „в кухнята има твърде много готвачи, затова и гозбата пресолена“.

Премахването на стена между кухнята и трапезарията прави всичко различно в този процес. Осигурява по-лесен достъп за всеки да получи това, от което се нуждае и от двете стаи, а както всички знаем, удобството е всичко. Особено, когато сме заети с готвене или приемане на гости.

  • Дава повече време да сте заедно

Когато кухнята и всекидневната са отделни, може да е трудно да имате гости или да организирате вечеря. Това се дължи на факта, че двете камери са склонни да бъдат изолирани една от друга. Въпреки това, когато те са комбинирани в едно сплотено пространство е много по-лесно да се забавлявате и да прекарвате време в тази среда.

Независимо, дали приемате приятели или готвите за семейството, готвачът не трябва да е изолиран в кухнята. С отвореното пространство този човек може да разговаря със семейството или приятели, докато седи на масата и може да прекарвате качествено време заедно.

Източник: Chistachi.bg

Scroll to Top