Какво да правите със старите мебели: 5 идеи, които ще ви вдъхновят да не ги изхвърляте

Питате се, как да процедирате със старите мебели?

Колко пъти сте виждали стари мебели, захвърлени на ъгъла, изоставени под дъжда в очакване на екипите по чистотата към общината? Сигурно ви е хрумнало, че някои от тях са могли да бъдат спасени. Това е така, с малко креативност и умения.

Абразивна хартия (шкурка), белина, боя, телбод за тапицерия, хубав мерилник, понякога ви трябва дори по-малко, за да дадете нов живот на стара мебел. Най-важното нещо е да имате идеи и смелост, оттам започва целият процес по възстановяване, реставрация или дори реинтерпретация. И така, ако се чувствате добре и бихте опитали нещо по-различно, тук са някои интересни идеи, които ще ви вдъхновят да спасите старите мебели от разваляне или да помислите за извозване на стари мебели.

И, така, ако нямате опит в работата с инструменти, може да разгледате нашите идеите по-долу в работилниците за обновяване на мебели. Не само, че крайният резултат ще е успешен, но е най-добре да поискате мнението на дърводелец или тапицер. Това е желателно, ако смятате, че дадената мебел, която искате да възстановите, може да има и историческа стойност.

  1. Стара маса, превърната в плот за мивка в банята

Това ще е интересна съдба, а именно да добавите в дома си мебел от 30-те години: реставрирана и модернизирана, но с много запазена външност;

  1. Кресло от средата на века също може да е спасено и реставрирано

Проучете въпроса, как да претапицирате фотьойл у дома, от какво имате нужда и какво трябва да знаете, преди да започнете.

  1. Стари мебели за всекидневна може да са боядисани и интегрирани в новия декор

Така повторното използване на някои от старите мебели могат да бъдат боядисани в бяло и поставени в новия декор.

  1. Легло, спасено от 100-годишна къща, може да е боядисано и интегрирано в традиционна спалня

Представяте ли си подобен Хит на леглото във вашата спалня. Макар и остаряло, но в добро състояние, такова може да премине, през шлайфа и пребоядисване и за да се впише в обстановка с традиционни етно мотиви  и син лак, например.

  1. Демоде скрин, трансформиран в модерен стил

В желанието си да освежите аранжировката с ограничен бюджет, може да се претворите в интериорен дизайнер и да почерпите някои идеи. Много от тях включват пребоядисване на стари мебели. Например в хола скринът придава остарял вид на аранжировката, така че ще е лесно да го боядисате в синьо и да го поставите в съвсем различна светлина.

Източник: Evro.Center

Scroll to Top