Изключителни резултати с обичайна съставка за почистване

Знаете ли, коя е обичайната съставка, която трябва да поставите в кофата при почистване? За да бъде подът винаги чист, няма нужда да използвате скъпи химически препарати, които могат да бъдат вредни за здравето и околната среда. Винаги може да проверите за текущите цени за почистване София. А ето и, какво трябва да подготвите, за да остане подът чист за дълго време.

Обичайната съставка за поставяне в кофата при почистване

Обичайната съставка за използване, така че подът да е винаги чист. Нямате нужда от скъпи химически препарати, а само от бял оцет. Белият оцет е много добър за почистване и обезмасляване, а за да го използвате, трябва да смесите половин чаша оцет с литър вода в кофа.

За да парфюмирате всичко, добавете няколко капки етерично масло. Решението е идеално за всеки тип под. А растителното масло е много добър метод за почистване на пода, защото предпазва дървените подове като паркета. За това лекарство смесете следните съставки в кофа:

1 чаена лъжичка растително масло;

1/2 чаша бял оцет;

препарат за миене на чинии;

1 чаша вода.

Друг специален продукт за почистване на подове е направен от съставки като:

1/2 капачка течен препарат за съдове;

10 литра топла вода;

25 грама глицерин.

Всички тези съставки се смесват в кофа. Подът се измива с тази вода. Ако подът е много мръсен, може да се добави още течен препарат за миене на съдове.

Предмети в банята, които трябва да почистите

Рутината за миене на банята също е много важна. Тя включва не само санитарен фаянс, плочки и фаянс, но и осветителни тела, вентилатори, шкафове и рафтове.

За съжаление обаче има три места в банята, които хората често забравят, докато чистят. Те могат да се превърнат в контейнери за бактерии, които лесно да се разпространят в стаята.

Става дума за вентилатора. Този предмет е много полезен не само за циркулация на въздуха и премахване на неприятните миризми, но и за бързо отстраняване на влагата след горещ душ. Ако вентилаторът не е чист, той може бързо да се превърне в капан за прах и бактерии, като е много добро средство за появата на мухъл. Следователно вентилаторът трябва да се разглобява и почиства поне веднъж месечно.

Второто място в банята, което много хора пренебрегват да почистят е осветителното тяло. Когато пуснете водата в тоалетната, бактериите могат да бъдат освободени и отложени върху всички повърхности на банята. Ето, защо е важно да не забравяте да почистите осветителното тяло.

Страните и гърба на тоалетната чиния е друго място, което често се пренебрегва при почистване на банята. Там могат да се натрупат прах, микроби, бактерии. Би било препоръчително да почистите тези зони, където обикновено се събира мръсотия.

Източник: chistachi.bg

Scroll to Top