Как да планирате почистване след смърт в апартамент или къща

Смъртта на любим човек винаги е злощастно и трудно събитие за семейството, на което едва ли му е до почистване след смърт в апартамент?

Как да планирате почистване след смърт в апартамент или къща?

Ако покойникът е живял сам, независимо дали причината за смъртта е била естествена или не, винаги е препоръчително да се направи основно прочистване на мястото, където е живял този човек.

Съвети за почистване дома на починал

За да започнат нов живот, роднините често пазят само няколко неща на покойника. Само ценности и сантиментални предмети ще бъдат запазени, а останалите могат да бъдат дарени или продадени. И така: На кого да се повери почистването на след смъртта на обитателя? Какъв тип почистване трябва да се планира? Вижте в следващите редове:

Всичко започва с планиране на почистване след смърт

Почистването на апартамент след смъртта започва с дезинфекцията му. Вие или фирмата, отговорна за тази задача, трябва да събирате и премахвате ненужните боклуци, отпадъци и предмети. Тогава е възможно да сортирате обектите, намерени из къщата. Ценни стоки и тези, които имат лично и сантиментално значение за семейството, ще бъдат дадени или запазени.

Ако това е почистване от специализирана агенция, тя ще извърши пълна санитария на всички повърхности, за да се отърве от мръсотията. Мебелите, стените, прозорците … ще бъдат почистени незабавно. За тази мисия миенето с почистващ препарат може да не е достатъчно. След това е необходимо да се използват сертифицирани дезодоранти и лични инструменти. По принцип къщата трябва отново да бъде обитаема. Ако починалият умре мигновено и най-вече, ако тялото не бъде открито само известно време след трагедията, дезинфекцията на мястото е задължителна. Всъщност след края на живота тъканите на тялото започват да се разлагат и след това се отделя химически екскременти. Бактериите, излъчвани от тези секрети, представляват реална опасност за човешкото здраве.

Изпразването на къща след смъртта е трудна стъпка. В най-добрия случай трябва да се обадите на професионален персонал за почистване след смърт. Те се приближават индивидуално до клиента, за да му предоставят най-подходящите услуги. Във всички случаи почистването може да включва: дезинфекция на апартамента и хигиенна и санитарна обработка на мястото. Жилищата трябва да бъдат освободени.

За съжаление, чрез ограничаване на спомените

Наистина е трудно да плачеш за любим човек. Само животът трябва да възобнови своя ход и е препоръчително да се направят няколко жеста, за да се намали болката. Някои решения са възможни за това. Първо, има движение. Всъщност нов дом, нов квартал или дори нов град ви позволява да не се фокусирате твърде много върху загубата на любим човек. Ако не е възможно да се движите, трябва също да помислите например за пренареждане на пространства. Сменете стаите, сменете позициите на мебелите, преработете боята, освободете място … има много възможности.

Отключването на имуществото на починалия също може да помогне. Например, можете да дарите дрехи, кухненски прибори или други мебели на асоциация, бездомни хора или други, които може да се нуждаят от тях. Може да е трудно за роднините да изхвърлят някои стоки, за да могат да бъдат запазени. Само препоръчително е да ги съхранявате в кутия и след това да ги поставяте например на тавана или в не много видим ъгъл.

Принципът тук е да се ограничат спомените. Тази тениска, която починалият често носи, чашата, от която пиеше, неговите одеяла и играчки. Всеки интимен обект постоянно ще ви напомня, че е изчезнал. Така че, за да избегнете повторна болка, препоръчително е да се отделите от тези стоки. Но тъй като изключението винаги може да бъде наложено, изборът какво да предложи и запази принадлежи на семейството.

Време е за отпадъците при почистване след смърт в апартамент или къща

Когато човек умре и особено ако е живял сам, семейството може да бъде принудено да хвърли, колкото е възможно повече. За да управляват отпадъците, роднините могат просто да осигурят голяма торба за боклук за предметите, които ще им бъдат най-полезни. Както всички други боклуци, тези торбички ще бъдат събрани от услугите за събиране. Тогава е възможно да ги поставите на обичайното място за събиране на боклука.

Предвид факта, че работата може да е огромна, наемането на компания за почистване също е добра алтернатива. След сортирането тя ще бъде натоварена да се отърве от всички неща, които вече не искате да запазите. За да улесни нещата, семейството може да поиска цялостна услуга за почистване, включително управление на отпадъците.

Повече за цени на услуги по почистване след смърт в апартамент или къща, четете тук:

Scroll to Top